Sárkányvadász Meseút Noszvaj

Hol is van?

Eger mellett a Bükk lábánál Noszvajon három Meseút tanösvénnyel is várunk. A kezdőállomások a Harmónia kávézó és a Rozika cukrászda, ahol bármelyik meseútra elindulhatsz. Akár össze is fűzheted őket.

Aktuális

Aktuális programjaink, eseményeink a Meseút közösségi oldalán találhatók meg!

Honnan Indul?

Meseút kezdő és záró pontja a noszvaji Harmónia kávézó és a Rozika cukrászda, ahol bármelyik meseútra elindulhatsz.  Itt veheted meg a belépőjegyet nyitvatartási időben, és az utad végeztével ide kell visszahoznod a mindent nyitó kulcsokat. Itt kapod meg az okleveledet is!

Kinek készítettük?

Gyere el a pároddal, a gyerekekkel, a családoddal vagy az osztályoddal. Az útvonal összesen 7 kilométer, de annyit járhattok be belőle, amennyi jól esik. Jöhettek kettesben egy meserandevúra, a családdal, jöhet a kutyus is, és a nagyinak is tetszeni fog!

Mit lehet itt csinálni?

Ha eljössz hozzánk, kapsz egy titkos térképet, és egy mindent nyitó kulcsocskát, ezekkel, meg persze jókedvvel, vidámsággal a tarsolyodban kelhetsz útra, hogy a meseút 10 házikóját kinyisd. Igazi offline élmény vár rád, akár gyalog, babakocsival, akár biciklivel vagy kismotorosokkal érkezel. Noszvaj dombjai között a mesék mellé, igazi helyi ételeket, finom kávékat vöröslő borokat kóstolhatsz. Az ország legtisztább levegőjű településén várunk a Meseút családépítő tanösvényén.

Mit találsz majd?

A házikókban meséket találsz, amelyeket elolvashatsz, de a QR kód segítségével meg is hallgathatsz, valamint helyszínekhez, mesékhez kapcsolódó játékos feladatokat, próbatételeket, beszélgetés indító kérdéseket találnak a kicsi és nagy meseutasok. Aki kiállta a 7 próbabételt, a 3 szintválasztót, megnézte a házikókat a kaland végén elismerő oklevelet kap!

Mikor tart nyitva?

A Meseút az év minden napján elérhető, a kezdőállomásunk nyitvatartási idejében. A nyitvatartási idő szezonálisan vagy alkalomszerűen változhat, kérjük ha messziről indulnak, tájékozódjanak!

Mennyibe kerül?

A Meseút családi belépőjegye 2000 Ft/család (két felnőtt és legfeljebb 4 gyerek). Csoportoknak 15 fő felett: 500ft/fő valamint kérhető vezetett séta, melynek díja 20 000 ft/csoport A kulcsokért letétet kérünk 5000ft-ot, amit a program után visszaadunk.

Online jegyvásárlásra nincs lehetőség. Regisztrációra csak csoportok esetén van szükség.

Az útvonal

Az útvonal 7 kilóméter, végig aszfaltozott út, mely végigkalauzol a falu legszebb pontjain, az apró sikfőkúti tavaktól a Barlanglakásokig.

Mennyi ideig tart?

A meseúton mindenki annyi időt tölt el amennyihez kedve van. Legtöbben fél vagy egy egész napos sétát tesznek itt. Kicsikkel pedig a központi öt házikó másfél órás séta.

Mit hozzunk?

A meseúton mesekönyv csere - bere állomás is van, hozd el a megunt mesekönyvedet, és cseréld ki!

Elhoznád a csoportod, osztályod?

Felnőtt, nyugdíjas csapatokat, osztályokat, óvodás csoportokat, táborozókat is szeretettel vár a Meseút, akár önállóan, akár vezetéssel is. Kérjen csoportjának egyéni ajánlatot, idegenvezetést, vagy akár teljeskörű szervezést! A Házikók körbe vezetnek valamennyi helyi nevezetesség mellett, ezért a Meseút fonalára felfűzve a megnézhetünk minden látványosságot is. Ezek nyitvatartási ideje változik, és külön belépőjeggyel látogathatók. 

Csoportos ajánlatokat itt kérhet!

Akár egy-két órát, akár több napot kirándulna segítünk, hogy gazdag és élményteli program legyen a Meseút!