Praktikus

Hol is van?

A János vitéz Meseutat Ráckevén találod, kezdőállomását pedig a város központjában, a Tourinform irodában találod. A Meseutak kezdő és záró pontja a Tourinform. Itt veheted meg a belépőjegyet nyitvatartási időben, és az utad végeztével ide kell visszahoznod a mindent nyitó kulcsokat. Itt kapod meg az okleveledet is! 

Cím: (2300 Ráckeve, Eötvös u. 1. az Árpád híddal szemben)


Kinek készítettük?

Gyere el a pároddal, a gyerekekkel, a családoddal vagy az osztályoddal. Az útvonal csak 4, 5 km amit kényelmesen végig járhatsz egy tavaszi vagy őszi délutánon is.

Jöhetsz a pároddal kettesben, a családdal, babakocsival, biciklivel, kutyussal, és autóval is kényelmesen végig járható!

Mit lehet itt csinálni?

Ha eljössz hozzánk, kapsz egy titkos térképet, és egy mindent nyitó kulcsocskát. Mind ezekkel, meg persze jókedvvel, vidámsággal a tarsolyodban útra kelhetsz, hogy a város legszebb pontjait bebarangolva János vitéz 12 meseházikóját kinyisd! Igazi offline élmény, családépítő kaland lehet a családdal vagy a pároddal.

Mit találsz majd?

A házikókban végig olvashatod a történetet, és a helyszínekhez kapcsolódó játékos feladatot, próbatételt, beszélgetés indító kérdést találnak a kicsi és nagy meseutasok. A gyerekeket 12 próbabétel, és szintválasztó várja, a kaland végén pedig elismerő oklevelet kapnak a kis Meseutazók! 


Kötelező Szabadon!

A János vitéz Meseút bejárásával a kötelező olvasmányt szabadon, szabadban járhatjátok be! 


Mikor?

A Meseút az év minden napján elérhető, a kezdőállomásunk nyitvatartási idejében. A nyitvatartási idő szezonálisan vagy alkalomszerűen változhat, kérjük ha messziről indulnak, érdeklődjenek telefonon!

+36 24 429 747

Mennyibe kerül?

A Meseút belépőjegy fejenként 1000ft. 

Kedvezményes családii belépő: 3500 Ft/család (két felnőtt és legfeljebb 4 gyerek). 

Csoportoknak 15 fő felett: 500ft/fő


A kulcsokért letétet kérünk 5000ft-ot, amit a program után visszaadunk.
Bankkártyás fizetés nem lehetséges. Elnézést a kellemetlenségért, kérjük készüljenek készpénzzel!


A második állomás a Árpád Múzeum udvarán van! Kizárólag nyitvatartási időben látogatható! A meseútlevélen 5 külön kincskereső feladatot is jelöltünk, ami az múzeumba kalauzol el, ahol János vitéz tematikájú tárlót, gyönyörű, gyerekek számára is izgalmas kiállítást találsz. A feladatok és a múzeum kiállításának megtekintése  nem kötelező, de ajánlott, külön belépőjegyet szükséges váltani ami: 300.-ft/fő.


Mit kell hozni?

Hozd el a jókedved, a kíváncsiságod, hogy új szemmel nézhess János Vitéz jól ismert történetére.
A Meseút összességében hozzávetőleg 4,5 kilométeres sétaúton elhelyezett meseházikókból áll, amik egymástól különböző távolságokra vannak, betonúton sáros időben is bejárható. Mivel önjáró program, a 2-3 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható útvonal. A meseházak közül mindenki annyit jár be amihez kedve, ideje van. Az állomások végig kalauzolnak János vitéz és ihletője, Horváth Nepomuki János életének teljes történetén, de ki -ki eldöntheti, hogy végig látogatja - e az összes házat, vagy csak néhányat keres fel. 

Ha ellátogatsz Horváth Nepomuki síremlékéhez is, hozz egy szál virágot!

Ha egy egész napot kirándulnál, nézd meg a meseállomások közelében lévő érdekes látnivalókat és múzeumokat. Ha tovább kirándulnál, rendelhetsz vízitaxit, kipróbálhatod a különleges a Balabán Hajót! Meleg időben pedig bejárhatod a Csónakos tanösvényt is a vízen. A városban több helyen tudsz csónakot, kajakot vagy kenut bérelni. A nyári időszakban pedig nincs is jobb, mint a  Vadkacsa Szabad strandon mártózni.
Nekünk fontos a környezetvédelem! Ha számodra is fontos a hulladékmentes szemlélet, a nyomtatott térkép helyett töltsd le online térképünket! Így a Meseút zéro ökológiai lábnyomú kaland lesz!


Mit találunk az úton?

A Házikók mindegyike valamilyen helyi nevezetesség közelében van, ezért a Meseút fonalára felfűzve megnézhetünk minden izgalmas kiállítást, múzeumot, látványosságot is.  Ezek nyitvatartási ideje változik, és külön belépőjeggyel látogathatók. További információt a helyszíneink fül alatt találsz. Az úton 6 gyönyörű vízre néző piknikező helyet, éttermeket, játszótereket, cukrászdákat, sörözőt is találsz, ha időd engedi, pihenj meg valahol. 

A múzeumokba, kiállításokra külön belépőjegyet szükséges váltani!

A második állomás a Árpád Múzeum udvarán van! Kizárólag nyitvatartási időben látogatható! A meseútlevélen 5 külön kincskereső feladatot is jelöltünk, ami az múzeumba kalauzol el, ahol János vitéz tematikájú tárlót, gyönyörű, gyerekek számára is izgalmas helytörténeti kiállítást találsz! A feladatok és a múzeum kiállításának megtekintése nem kötelező, de ajánlott és külön belépőjegyet szükséges váltani.

Út közben is segítünk!

Minden meseházikóban találsz egy QR kódot, amit telefonnal leolvasva megmutatjuk hol van a közelben érdekes látnivaló, múzeum, játszótér, csónakázási lehetőség, panoráma és fotópont, pihenő vagy piknikpont, mosdó. Megnézheted azt is, hogy milyen messze van a következő állomás.

Hol tudunk enni-inni-pihenni menet közben?

A QR kódok abban is segítenek eligazodni, hogy az adott meseházhoz közel milyen szolgáltatások érhetők el, hol lehet eső, hideg esetén megmelegedni, ebédelni, kávézni, fagyizni, 

Hosszabb kirándulást tervezel?

Ha egy egész napot kirándulnál, nézd meg a meseállomások közelében lévő érdekes látnivalókat és múzeumokat. Ha tovább kirándulnál, rendelhetsz vízitaxit, kipróbálhatod a különleges a Balabán Hajót! Meleg időben pedig bejárhatod a Csónakos tanösvényt is a vízen. A városban több helyen tudsz csónakot, kajakot vagy kenut bérelni. A nyári időszakban pedig nincs is jobb, mint a  Vadkacsa Szabad strandon mártózni.


Ökológiai lábnyom

Nekünk fontos a környezetvédelem! Ha számodra is fontos a hulladékmentes szemlélet, a nyomtatott térkép helyett töltsd le online térképünket! Így a Meseút zéro ökológiai lábnyomú kaland lesz!


Elhoznád a csoportod, osztályod?

Felnőtt, nyugdíjas csapatokat, osztályokat, óvodás csoportokat, táborozókat is szeretettel vár a Meseút, akár önállóan, akár vezetéssel is. Kérjen csoportjának egyéni ajánlatot, idegenvezetést, vagy akár teljeskörű szervezést! Ha előre tervezné az utat, kattintson az ÁLLOMÁSAINK oldalra, ahol az egyes helyszínekről minden információt összegyűjtöttünk! A Házikók mindegyike valamilyen helyi nevezetesség közelében van, ezért a Meseút fonalára felfűzve a megnézhetünk minden izgalmas kiállítást, múzeumot, látványosságot is. Ezek nyitvatartási ideje változik, és külön belépőjeggyel látogathatók. További információt a helyszíneink fül alatt találsz, vagy kérj szervezést! Ha tovább kirándulnál, rendelhetsz vízitaxit, kipróbálhatod a különleges a Balabán Hajót! Meleg időben pedig bejárhatod a Csónakos tanösvényt is a vízen. A városban több helyen tudsz csónakot, kajakot vagy kenut bérelni. A nyári időszakban pedig nincs is jobb, mint a Vadkacsa Szabad strandon mártózni. 

Csoportos ajánlatokat itt kérhet!

Akár egy-két órát, akár több napot kirándulna segítünk, hogy gazdag és élményteli program legyen a Meseút Ráckevén!

Ha tetszett keresd fel a többi meseutat is!