Családi meseút

hol is van?

A Bükk lábához simuló Noszvaj, Kicsi meseládikókban! A mi falunkban!

Kinek készítettük?

A Családi meseútra várunk a gyerekekkel, a nagyival, a kutyussal, és ha tetszett akkor hozd el az osztályodat is!

Mit lehet itt csinálni?

Ha eljössz hozzánk, a faluban kapsz egy titkos Sárkányvadász térképet és egy mindent nyitó kulcsocskát. Mindezekkel, meg persze jókedvvel, vidámsággal a tarsolyodban útra kelhetsz, hogy a falu legszebb pontjait bebarangolva 11 családi meseházikóját kinyisd! Ha nincs kedved olvasni, a QR kódokat leolvasva meghallgathatod a meséket Kecskés Karina gyönyörű előadásában.

Mit találsz majd?

A Családi Meseút házikókban egy-egy népmesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetés indító kérdést találnak a kicsi és nagy meseutasok. A gyerekeket 7 próba, 3 szintválasztó, 3 különleges meseállomás és 11 bátorító mese várja és a varázslény kutató expedíció végén Sárkányvadász oklevelet kapnak!

Mikor?

A Meseút az év minden napján elérhető, a kezdőállomások nyitvatartási idejében. A nyitvatartási idő szezonálisan vagy alkalomszerűen változhat, kérjük ha messziről indulnak érdeklődjenek telefonon! 

Hogy indulj útnak?

A Meseutak kezdő és záró pontja a Harmónia cukrászda, és a Rozika cukrászda. Ezen a két helyszínen veheted meg a belépőjegyet, nyitvatartási időben, és az utad végeztével ide kell visszahoznod a mindent nyitó kulcsokat, és megkapod a Sárkányvadász Okleveledet is!

Mennyibe kerül?

Gyerek Meseút ára: 2000Ft/család
Felnőtt Meseút ára:2000Ft/pár
Vadon Kulcsa ára: 2000Ft/család

A kulcsokért letétet kérünk legkevesebb 2000ft-ot, amit a program után visszaadunk.

Bankkártyával is fizethetünk?

Bankkártyás fizetés nem lehetséges, és a faluban sajnos jelenleg nincs üzemképes bankautomata! Elnézést a kellemetlenségért, kérjük készüljenek készpénzzel!

Nálunk minden elfér!

A Szerelmes és a Családi Meseút együtt is bejárható hiszen az állomások egymáshoz közel esnek. Jöhetsz Babakocsival, biciklivel, kutyussal, autóval is.

Mit hozzunk otthonról?

A Családi Meseút egyik állomása MESEKÖNYV CSERE-BERE pont, ezért jó ha otthonról hozol néhány gyerek- vagy mesekönyvet amit a ládában található könyvekre elcserélhettek! Igyekszünk folyamatosan feltölteni az időnként kiürülő könyvkészletet, ezért, ha sok fölösleges, megunt könyved van, örömmel fogadjuk azokat is, a kezdőállomásokon otthagyhatod nekünk. Szerezz te is örömet! A Meseút egy másik állomásán lehetőség van apró MEGLEPETÉSEKET elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hozol néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit te is otthagyhatsz! 

Milyen hosszú az út?

A meseút összességében hozzávetőleg 7 kilóméteres sétaúton elhelyezett meseházikókból áll, amik egymástól különböző távolságokra vannak, betonúton sáros időben is bejárható. Mivel önjáró program a hossza 1-2 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható útvonal. A meseházak közül mindenki igénye, kedve szerint válogathat, az indulásnál kapott térkép alapján. Az állomások tetszőleges sorrendben és idő alatt, önállóan látogathatók végig, de fontos, hogy a kulcsot a végén visszavidd! A legtávolabbi meseházikónk az Oxigén hotel parkjában található, a falutól távolabb, külterületen kell végig haladni. Ezt a távot érdemes autóval lerövidíteni. Gyalogosan a faluközponttól 35 perc séta.

Tovább kirándulnál?

Ha tovább kirándulnál, összekapcsolhatod a Meseutakat vagy a Vadon Kulcsa tanösvényen is bejárhatod az erdőt. 
Ehhez vedd meg előre az összes szükséges belépőt, hogy folytatólagosan mehess tovább! 

Legyen apró az ökológiai lábnyomod!

Nekünk fontos a környezetvédelem! Ha számodra is fontos a hulladékmentes szemlélet, a nyomtatott térkép helyett töltsd le online térképünket! Így a Meseút zéro ökológiai lábnyomú kaland lesz!

Hol tudunk enni-inni pihenni menet közben?

A leolvasható QR kódok segítenek eligazodni, hogy az adott meseházhoz közel milyen szolgáltatások érhetők el, hol lehet eső, hideg esetén megmelegedni, ebédelni, kávézni, borozni, fagyizni, szánkózni, hol van múzeum, játszótér, csónakázási lehetőség, panoráma és fotópont a közelben.

Akadálymentesítés

A Meseút akadálymentesítése fontos nekünk, a Gyerekek meseútját kihangosítottuk. A meseházikókban található QR -kódokat beolvasva Kecskés Karina előadásában meghallgathatjátok a mesét amíg sétáltok, vagy a lábatokat a lóbálva ücsörögtök a tóparton. Így ha nehéz a házikó mellett ácsorogni, vagy kicsik a gyerekek elviheted a mesét magaddal!

Csoporttal is jöhetünk?

Felnőtt, nyugdíjas csapatokat, osztályokat óvodás csoportokat, táborozókat is szeretettel vár a Meseút, akár egyéni tematikus vezetésekkel is. Csoportok önálló Meseutazást csoportbelépővel, ingyenes konzultációval is segítjük. Csoportos belépőjegy 15 fő felett vásárolható, és 300ft/fő az ára. Kérjen csoportjának egyéni ajánlatot, vagy akár teljeskörű szervezést!

Programjaink felnőtt csoportoknak:

Mese fejtő szakvezetés
Estimesekör
Mesés gasztro élmények
Élményalkotás
Erdőfürdő

Programjaink gyerek csoportoknak:

Interaktív vezetett hétpróba
Mesemondás
Kézműves foglalkozások
Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás
Gyerekbarát barlangi tárlatvezetés
Erdei öko hétpróba
Mesetúra

Oktatás

Mesemódszertani séta
Mesejáró térképes workshop
MeseErdő vezetés workshop
Egyéni konzultáció
Előadások
Témanapok
Táborok
Jó utat kíván Tátrai Vanda 
metamorphoses alkotó -fejlesztő meseterapeuta