• Szerelmes
  • tavaszi pipa
  • tavasz
  • téli gazdaházi
  • téli meseláda
  • mesutas logó
  • Szemet gyönyörködtető
  • festés
  • Zöldlevél Királyfi
  • Bányatörpe
Meseút

Facebook

Információk

Naprakész információkat keresse 

a Meseút Facebook oldalán!


A kezdőcsomag megvásárolható

Harmónia kávézó és cukrászdában 

Noszvaj 3325 Béke u. 1.

Nyitva: Szerdától - hétfőig 10-18 óráig. szünnap: Kedd

Tel: 06/20-586-68-97 

Vagy

a Rozika Cukrászdában 

Noszvaj Kossuth u 29

Nyitvatartás: a hét minden napján 8-17ig

Tel: 06/30-708-86-19

Ár: 2000ft / család (maximum 6fő)

Kauciónak minimum 2000ft-ot szükséges a kezdőállomáson letenni, ezt a kulcs visszavitelekor visszaadjuk.

Üzemeltető:
Noszvaj Idegenforgalmáért Egyesület

Szakmai vezető:

Tátrai Vanda

Telefon 

+36/20/514-93-55

E-mail:

mesejaro@gmail.com

Útravaló

Kedves leendő meseutazónk!

Azokat a tudnivalókat gyűjtöttük itt össze amikkel utazásodat könnyebben tudod megtervezni, hogy biztosan vidám kaland legyen számotokra is a meseút.

Ide kattintva ingyenesen letöltheted, kinyomtathatod mindkét (felnőtt és gyerek) meseút aktuális állomásait tartalmazó térképet.

 

mindket-meseuthoz-jo-terkep-augusztus-vege-1.jpg


 

GYAKORI KÉRDÉSEK:

 

Mennyibe kerül?

A Meseút "belépőjegy" 2000.- /család

Vagy csoportoknak 300.- / fő

Ez a belépő tartalmazza a Meseútlevelet, és a házikók kinyitásához a kulcsot.

Ezen felül Kauciót kérünk még, melyet a kulcs leadásakor visszakap a látogató.

Az útvonalon több látványosság is található ezek megtekintése tetszőleges, nyitvatartásuk változó ezért a (Kastély, Barlanglakások, Gazdaház) belépőjegyeit nem tartalmazza a meseút belépő!

Mit hozzunk otthonról?  

 

MESEKÖNYV CSERE-BERE 

A Meseút egyik állomása MESEKÖNYV CSERE-BERE pont, ezért jó ha otthonról hozol néhány gyerek vagy mesekönyvet amit a ládában található könyvekre elcserélhettek!

Igyekszünk folyamatosan feltölteni az időnként kiürülő könyvkészletet, ezért, ha sok fölösleges, megunt könyved van örömmel fogadjuk azokat is, a kezdőállomáson a Harmónia cukrászdában otthagyhatod nekünk.

SZEREZZ TE IS ÖRÖMET!

A Meseút egy másik állomásán lehetőség van apró MEGLEPETÉSEKET elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hozol néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit te is otthagyhatsz! 

Az fent letölthető meseútlevélen egy varázslatos listát készítettünk a kicsiknek, amivel már otthon készülhetnek az útra! 

QR kód

Ha a telefonodra letöltesz egy qr kód olvasót, és a meseházakban leolvasod, a telefonodon megjelenő oldalon meghallgathatod Kecskés Karina előadásában, vagy elolvashatod a mesét akár útközben is.

Ha legörgetsz, a mese alatt találsz egy térképet arról a helyről ahol éppen állsz, és praktikus információkat a helyszínről. Természetesen QR kód olvasó nélkül sem vesztesz semmit ez csak egy ráadás, ami ha kamaszokkal mész talán élvezetesebbé teszi számukra is az utat!

Milyen hosszú az út?

 

A meseút összességében hozzávetőleg 7km területen elhelyezett meseházikókból áll, amik egymástól különböző távolságokra vannak.

Mivel önjáró program a hossza 1-2órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható.

A meseházak közül mindenki igénye, kedve szerint válogathat, az indulásnál kapott térkép alapján.

A meseházak pontos távolságát, a fent ingyenesen letölthető meseútlevélen is megtalálod!

 

Mivel érdemes elindulni?

 

A kezdő és vég állomás a Harmónia cukrászda. Itt Tudsz belépőt venni, és ide kell a kulcsot visszavinni. A gazdaháznál található házikónk, (a közelben hamarosan induló építkezés miatt) most nem üzemel, új helyszínt keresünk neki és addig is míg megtalálja Tengeri tündérünk az új otthonát, a Harmónia cukrászdában olvashatjátok el a történetét és a meséhez kapcsolódó játék is itt vár benneteket: a Kívánságok Tengere!

A faluközpont területén lévő házikók pár száz méterre vannak egymástól ezek kisgyerekekkel is könnyen végigjárhatók gyalog vagy babakocsival. A házikók a Játszótér, De la Motte Kastély, Református templom, Bartók tér, Kossuth úti patakpart közelében vannak.

Innen a "felvég" felé, a Bükk magaslatai felé a Síkfőkúton található 3 meseház körülbelül 20 perces sétával közelíthető meg.  A Béke és Rákóczi u közötti sarkon találod a Sárkány állomását, ahol nem lesz meseház mert sajnios a Rettenetes Sárkányreszelő megette. Itt nektek kell megtölteni mesével a meseállomást! A Nomád hotel tbejáratánál és a Tóréten találhatók

A faluközponttól az "alvég irányába" elindulva elhaladunk a patakpart felé és a  Barlanglakások közvetlen közelében lévő Mesekút irányába. Körülbelül 20 perces könnyű sétával érhető el.

A legtávolabbi meseházikónk az Oxigén hotel parkjában található, a falutól távolabb, külterületen kell végighaladni. Ezt a távot érdemes autóval lerövidíteni. Gyalogosan a faluközponttól 35 perc séta az út mentén.

A meseházak pontos távolságát és ajánlott útvonalat, a fent ingyenesen letölthető meseútlevélen is megtalálod!

 

 

3. Hol tudunk enni-inni pihenni menet közben?

 

A weboldal meseállomásokat bemutató pontjain összegyűjtöttük, hogy a meseházakhoz közel milyen szolgáltatások érhetők el, hol lehet eső, hideg esetén megmelegedni, ebédelni, kávézni, borozni, fagyizni, hol van múzeum, állatsimogató, játszótér, csónakázási lehetőség, panoráma és fotópont a közelben.

A pontok környékén elérhető szolgáltatásokat is jelöltük, a fent ingyenesen letölthető meseútlevélen!

 

 

 MESÉS UTAT KÍVÁNUNK!