• Szerelmes
  • tavaszi pipa
  • tavasz
  • téli gazdaházi
  • téli meseláda
  • mesutas logó
  • Szemet gyönyörködtető
  • festés
  • Zöldlevél Királyfi
  • Bányatörpe
Meseút

Kapcsolat

Naprakész információkat keresse a Meseút Facebook oldalán!


Üzemeltető:
Noszvaj Idegenforgalmáért Egyesület

Szakmai vezető:

Tátrai Vanda

A kezdőmappa megvásárolható:

Harmónia kávézó és cukrászdában 

Noszvaj 3325 Béke u. 1.

Nyitva minden nap 10-18 óráig.

Ebédszünet 11-12 óráig.

Tel: 06/20-586-68-97 

Vagy

a Rozika Cukrászdában 

Noszvaj Kossuth u 29

Minden nap 7-17óráig

06 30 708 8619

Telefon 

+36/20/514-93-55

E-mail:

mesejaro@gmail.com

Felnőtteknek

A meseút felnőttek számára is élvezetes kalandot kínál, hiszen meséink az ember legfontosabb érzéseiről, életelyzeteiről őrzött évezredes tudás hordozói. Aki figyelmesen, nyitott szívvel olvassa a királyfiúk, királylányok, legények és leányok történeteit, sokmindent megtudhat az életről, szerelemről, bátorságról, kitartásról, barátságról, segítségnyújtásról, örömről és bánatról - az élet csodáiról.

 Könnyebben tervezhető lesz az utad, ha letöltöd ingyenes MESEÚTLEVELÜNKET :

meseutlevel-3.pdf

Pajzán meseút csak felnőtteknek!


Szerelmesek meseútja egyenlőre csak időszakosan a februári Bálint naphoz kapcsolódó szerelmesek hétvégéjén látogatható !

Az állandóan elérhető Pajzán meseút technikai kialakításán dolgozunk még! Köszönjük a türelet!

 

BEKÖSZÖNTŐ:

Palóc Meseút CSAK felnőtteknek!
Avagy palóc tanítások nőknek férfiakról és férfiaknak nőkről.

Kedves vándorok, kik messzi földről érkeztetek hozzánk, izgalmas kirándulásra, némi belső utazásra invitálunk benneteket.

Ezen vidám és huncutságoktól se mentes úton ki végighalad megismerkedhetik a szerelem és a házasság palóc fortélyaival ! Hiszen eleink sem csak dolgoztak és gürcöltek, nekik is megvolt a maguk magánélete, apró kis pajzánságaik. Kilenc réges-régi pajzán népmesei történettel gazdagodhat, aki végigjárja ezt a kis vidám, palócföldi szerelmetes utat. 

Megtudhatod hol kapható rossz asszony elleni orvosság, felfedheted a megelevenedett szentkép rejtélyét, megismerheted a huncut bárólányt és az adakozó komaasszonyt s még sok más vidám szereplőt, s ha ez sem volna elég megtudhatod azt is, mi is az a pitypalatty !

Az utat, melyen haladni fogsz, fogadók és borospincék szegélyezik, hogy elgyötört testedet méltóképpen jutalmazhasd. Közben gazdag szellemi örökségünk tanulságos történetekkel pallérozza szellemed (mely a teljes megvilágosodást nem garantálja, de az önfeledt kacagást bizonyosan). Vedd fel tehát a hétmérföldes csizmádat, nyisd ki titkos térképünket, markold meg szerelmesed kezét (vagy egyebét), indulj utadra, vissza se néz és a megszerzett tudományt fordítsd magad és kedvesed hasznára.