• tavaszi pipa
  • tavasz
  • téli gazdaházi
  • téli meseláda
  • mesutas logó
  • Szemet gyönyörködtető
  • festés
  • Zöldlevél Királyfi
  • Bányatörpe
Meseút

Kapcsolat

Facebook:

www.facebook.com/meseut.noszvaj/


Üzemeltető:
Noszvaj Idegenforgalmáért Egyesület

Szakmai vezető:

Tátrai Vanda Metamorphoses meseterapeuta

A kezdőmappa megvásárolható:
A hét minden napján 10.00 - 18.00 óráig

Harmónia kávézó és cukrászdában 

Noszvaj 3325 Béke u. 1.

Nyitva minden nap 10-18 óráig.

Ebédszünet 11-12 óráig.

Tel: 06/20-586-68-97 

Telefon 

+36/20/514-93-55

Csoportok számára információ és bejelentkezés:

36/463-006

E-mail:

mesejaro@gmail.com

Családi programok

A  MESEÚT egy tanösvény szerűen végigjárható

CSALÁDÉPÍTŐ

kaland, kihívás, játék, mely egész évben, a hét minden napján várja a mesés kedvű látogatókat.

 Könnyebben tervezhető lesz az utad, ha letöltöd ingyenes MESEÚTLEVELÜNKET :

meseutlevel-noszvaj.pdf

   Kezdő és vég állomása, a noszvaji Harmónia kávézó és cukrászda (Noszvaj 3325 Béke u. 1. Nyitva minden nap 10-18 óráig. Ebédszünet 11-12 óráig. Tel: 06/20-586-68-97 )

Itt nyitvatartási időben megvásárolhatod a belépőjegyet mely 1500 ft/családonként és ezért megkapod: 
  • a Meseútlevelet melynek segítségével felderítheted a meseházakat!
  • a meseházak kulcsát, hogy kilesd mit is rejtenek!

 

       A gyönyörű, kézzel festett házikókat felderítve, egy -egy népmesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, beszélgetés indító kérdést találnak, a kicsi és nagy MESEUTasok. 

          A 10 meseházikó kötetlenül végigjárható, bebarangolva a falu legszebb pontjait. Sokféle lehetőség nyílik étkezésre, pihenésre, játékra, pelenkázásra. Az egyes állomásokon elérhető szolgáltatásokat lásd, a  meseállomások pontjai alatt megtalálható. A közel 7 kilóméternyi sétaút végig járható gyalogosan vagy autóval, babakocsival, és kutyával is.

Mit hozzunk otthonról?  

A MESEÚTON önkiszolgáló MESEKÖNYV CSERE-BERE is működik. Hozd el otthonról a megunt mesekönyvedet és cseréld ki a Pipakupak gyerek házikójában!

Szerez örömöt!

A Meseút egy másik állomásán lehetőség van apró MEGLEPETÉSEKET elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hozol néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit te is otthagyhatsz!

 Milyen hosszú az út?

A meseút összességében hozzávetőleg 7km területen elhelyezett meseházikókból áll, amik egymástól különböző távolságokra vannak.

A meseházak közül mindenki igénye, kedve szerint válogathat, az indulásnál kapott térkép alapján.

A meseházakban található QR kódok segítségével könnyebben tudsz tájékozódni! Ha leolvasás után legörgeted a mesét a pontos helyedet megmutató térképet és egy ismertetőt találsz a helyszínről.

Mennyi időt vesz igénybe?

Mivel önjáró program a hossza 1-2órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható.

 Mivel érdemes elindulni?

 A faluközpont területén lévő házikók pár száz méterre vannak egymástól ezek kisgyerekekkel is könnyen végigjárhatók gyalog vagy babakocsival. A házikók a Játszótér, De la Motte Kastély, Református templom, Bartók tér, Kossuth úti patakpart közelében vannak.

Innen a "felvég" felé, a Síkfőkúton található 2 meseház körülbelül 20 perces sétával közelíthető meg, a Nomád hotel területén és a Tóréten találhatók

A faluközponttól az "alvég irányába" elindulva pedig a Barlanglakások 15 perces könnyű sétával érhetők el, útba ejtve a Gazdaháznál lévő meseházat is. 

A legtávolabbi meseházikónk az Oxigén hotel parkjában található, a falutól távolabb, külterületen kell végighaladni. Ezt a távot érdemes autóval lerövidíteni. Gyalogosan a faluközponttól 35 perc séta. 

Hol tudunk enni, inni, pihenni menet közben?

A weboldal meseállomásokat bemutató pontjain összegyűjtöttük, hogy a meseházakhoz közel milyen szolgáltatások érhetők el, hol lehet eső, hideg esetén megmelegedni, hol van múzeum, étterem a közelben.

A meseházakban található QR kódok segítségével könnyebben tudsz tájékozódni! Ha leolvasás után legörgeted a mesét a pontos helyedet megmutató térképet és egy ismertetőt találsz a helyszín közelében található fontos vagy praktikus helyekről.

 

 MESÉS UTAT KÍVÁNUNK!